Lui Radu Albot i-a fost acordat gradul de locotenent al serviciului de salvare

IMG_5897
Foto: Radu rostește cuvinte de mulțumire pentru ministru MAI și președinte FTM la microfon.

Ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean a acordat gradul de locotenent al serviciului de salvare sportivului de performanţă, angajat al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Radu Albot.

Ceremonia a fost deschisă de Dorin Recean: ”Vrem să credem că Ministerul Afacerilor Interne este punctul de atracție pentru cetățenii performanți, pentru cetățenii care știu ce vor de la viață, pentru cetățenii care vor să se afirme. Vreau să-i mulțumesc lui Radu… este o demonstrație a faptului că noi putem avea performanță excepțională.” Ministrul a amintit de succesele lui Radu Albot în Cupa Davis desfășurată la Chișinău și de titlul luat de sportiv la Fergana. ”Îmi exprim recunoștința și sunt mândru pentru faptul că Radu este cu noi la MAI. Astăzi va fi promovat în prima sa poziție de ofițer și îi vom înmâna gradul de locotenent.

 

Radu Albot îl salută pe ministrul de interne, Dorin Recean.
Radu Albot îl salută pe ministrul de interne, Dorin Recean.

Albot a fost avansat în serviciu și i s-a acordat primului grad special de locotenent al serviciului Salvare, ordin semnat și înmânat de ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, care în cele din urmă i-a urat un bun venit în familia ofițerilor Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

 

Albot primește gradul de locotenent din partea ministrului.
Albot primește gradul de locotenent din partea ministrului.

După cuvântarea președintelui Federației de Tenis din Moldova, Marina Tauber, Radu a fost invitat la microfon, ca să-și exprima trăirile.

Discursul noului locotenent a fost unul scurt și plin de emoții:

 

Radu rostește cuvinte de mulțumire de la microfon.
Radu rostește cuvinte de mulțumire de la microfon.

”În primul rând vreau să-i mulțumesc tuturor celor care s-au adunat aici, am foarte multe emoții după cuvintele spuse de dnl ministru și de președintele FTM. Au fost cuvinte la care nici nu mă așteptam de fapt, cred că sunt mai multe emoții decât în timplu meciurilor pentru Cupa Davis. Mulțumesc pentru că m-ați luat în familia ofițerilor… sunt foarte bucuros.

Apoi, la microfon a fost invitat și tatăl lui Radu, dnl Vladimir Albot, care a spus:

Vreau personal să-i mulțumesc ministrului Afacerilor Interne, avem foarte multă susținere din partea dvs. Mulțumesc mult dnei Marina Tauber, care a stat la temelia acestui eveniment. Sperăm în continuare să arătăm doar performanțe mari și bune.”

 

Dnl Vladimir Albot, tatăl lui Radu, este și el colaborator al Serviciului.
Dnl Vladimir Albot, tatăl lui Radu, este și el colaborator al Serviciului.

Jurnaliștilor, Radu Albot le-a spus:

Sper să joc și mai bine, să arăt adversarilor că sunt mai bun și să așteptăm Cupa Davis, care va fi în ianuarie.” Sportivul a declarat că la începutul anului avea scopul de a intra în primii 200 al clasamentului ATP, dar acum că a depășit această treaptă, speră să încheie sezonul pe 28 noiembrie în primii 150 din lume. Însă ca și toți tenismenii, Radu vrea să ajungă în top 100, un vis al carierei sale. Referitor la Cupa Davis, cel mai bun tenismen moldovean crede că Egiptul e o adversară bună, spune aceasta fiindcă îi cunoaște aproape pe toți jucătorii acestei țări și că e un mare beneficiu că jucăm acasă, ”sper la un rezultat pozitiv și să câștigăm”.

 

Declarațiile tenismenului pentru jurnaliști.
Declarațiile tenismenului pentru jurnaliști.

Cât despre atribuțiile sale la departament, Albot spune: ”La moment sunt conducător auto la Serviciul logistică și acesta e lucrul meu, deocamdată. Sunt agil și rezistent, cred că cele mai importante abilități fizice… tenisul e cariera mea și sper să ajung cât mai sus în clasament, dar oricum, aici mă întorc.

 

Radu Albot printre colaboratorii și ofițerii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.
Radu Albot printre colaboratorii și ofițerii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

Taguri: #radu albot
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente